- Categorie:
- Vin alb
- Producător:
- Maximarc
- Tip Vin:
- Sec
- Culoare:
- Alb
- Volum / Greutate:
- 750ml
- Țară:
- România
- Regiune:
- Miniș-Măderat
- An producție:
- 2019
- Soi struguri:
- Mustoasă de Măderat
- Alcool:
- 11.5%
- Temperatură servire:
- 8-10 ℃
- Aciditate:
- Ridicată
- Caracter:
- Fructat
Mineral - Asociere gastronomică:
- Brânzeturi tinere
Legume și salate
Pește | Fructe de mare
Maximarc Mustoasă de Măderat
Rating:+0,50 lei garanție returnabilă - SGR Garanția SGR: Sistem de garanție-returnare pentru reciclarea eficientă a ambalajelor. Garanția de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnării ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul României.
Detalii produs
Descriere
Soi: Mustoasă de Măderat
An recoltă: 2019
Apelație: DOC Miniș-Măderat
Volum alcool: 11,5 %
Clasificare: sec
Zahăr rezidual: 2,50 g/l
Proces producție:
Strugurii au fost culeși în 12 octombrie, după prima brumă, așa cum spune tradiția din zona Măderatului. A avut loc o macerare peliculară timp de 24 de ore, apoi fermentare în inox și maturare tot în inox timp de opt luni.
Note de degustare:
Culoarea este galben auriu. Olfactiv predomină fructele exotice, mango și piersică, dar și aromele ierboase (flori albe). Aciditate și mineralitate sunt intense, cu potgust de citrice dulci și limetă.
Recomandări culinare:
Pește crud, sushi, salate pe bază de pește și carne albă, brânzeturi cu pastă moale, aperitive.
Temperatură de servire: 8-10 ° C