Soi: Fetească Regală
An recoltă: 2020
Apelație: DOC Miniș-Măderat
Volum alcool: 13,5 %
Clasificare: sec
Zahăr rezidual: 0,62 g/l
Proces producție:
Expunerea vestică și solul calcaros pe care se află plantată via de Fetească Regală îi conferă un proces complex de maturare pe plantă. Strugurii au fost culeși la jumatatea lunii septembrie și lăsați la macerare timp de 12 de ore. Fermentarea a fost făcută în inox și maturarea pe drojdiile fine, timp de opt luni. 10% a fost fermentat în baricuri noi de stejar românesc.
Note de degustare:
Culoare galben auriu. Nas predominat de miere de tei, polen și flori de câmp, dar și de nuanțe de plante aromatice (cimbru). Mineralitate intensă, cu postgust de caise albe și citrice.
Recomandări culinare:
Preparate pe bază de carne albă de pasăre, pește cu legume la cuptor, salate pe bază de carne de pasăre și pește alb, aperitive.
Temperetură de servire: 8-12 ° C