Calitatea Cabernetului în Oltenia este deja de notorietate, iar cel de la Segarcea nu face excepţie. Dacă era nevoie de vreo confirmare aceasta a fost adusă de medalia de aur obţinută în 2010 la Séléctions Mondiales du Vin, din Quebec, Canada. Vinul grupează un spectru extrem de larg de arome, datorită macerării îndelungate, de aproape opt săptămâni, şi a maturării de 8 – 18 luni în butoaie de stejar. Același proces de vinificare contribuie în mod esențial la extragerea de taninuri şi la obţinerea unei culori profunde.
Aromele variază de la gemuri la fructe proaspete de vanilie, dimensiunea olfactivă fiind confirmată gustativ, unde taninurile bine integrate şi corpul atletic sunt completate de un postgust lung şi amplu.
Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire ş ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.