• Nou
5941968000181

Prestige Merlot

Rating:
(0)
5941968000181
38,79 lei
Stoc

Detalii produs

Categorie:
Vin roșu
Producător:
Domeniul Coroanei Segarcea
Tip Vin:
Sec
Culoare:
Roșu
Volum:
750ml
Țară:
România
Regiune:
Oltenia
Soi struguri:
Merlot
Alcool:
14.5%
Temperatură servire:
16-18 ℃
Corp:
Corpolent
Caracter:
Condimentat
Fructat
Vegetal
Asociere gastronomică:
Brânzeturi maturate
Carne roșie | Vânat

Descriere

Organizarea plantație: Domeniul dispune de 24,7 hectare cu Merlot, plantate cu o densitate de 5.600 de plante la hectar. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie de 6 tone/ha.
Metoda de vinificaţie: Strugurii, culeşi mecanizat, au fost zdrobiti şi apoi ţinuţi la macerare-fermentare in vinificatoare cu piston, timp de doua saptamani. Vinul s-a maturat la butoaie de stejar francez şi american, de prima şi de a doua trecere, pe o perioadă de un an.
Note de degustare: Un vin creat în spirit clasic, de la recolta redusă la 6 tone/ha la anul petrecut în butoaie de stejar francez, urmat de o perioadă de un an de învechire la sticlă, pentru integrarea aromelor dobândite din contactul cu lemnul. Rezultatul este un vin corpolent, sobru, cu o aroma dominantă de fructe de pădure, ascuţimi de ierburi aromatice, totul învelit în aroma inconfundabilă de lemn şi vanilie a unui vin baricat. Gustul dezvăluie o structură complexă a vinului, cu aromele de fruct completate de nuanţe subtile de lemn prăjit, condiment şi lemn dulce.
Temperatura recomandată de servire: 16ºC - 18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.

Review-uri (0)

Niciun review
Produs adăugat la favorite
Produs adăugat în lista de comparat